Ongeval ter hoogte van Colruyt: motorrijder aangereden die file inhaalt

De motorrijder werden naar het ziekenhuis gebracht.
Koen Moreau De motorrijder werden naar het ziekenhuis gebracht.
Een motorrijder is woensdagavond omstreeks 17.30 uur gewond geraakt bij een ongeval ter hoogte van het Colruyt-warenhuis langs de Hoogstraat in Lede.

Het verkeer in de Hoogstraat liep woensdagavond nog moeilijker dan normaal door de net gestarte werken aan het kruispunt van de Wichelsesteenweg met de Vijverstraat. Daar is slechts beurtelings verkeer mogelijk en de tijdelijke verkeerslichten die dat regelen veroorzaakten lange files. Een motorrijder die richting Wichelen reed en de file inhaalde, kwam tijdens dat manoeuvre tot een aanrijding met een automobilist die de parking van het Colruyt-warenhuis verliet en de weg kruiste om richting Aalst/Erpe-Mere te rijden.

Beide bestuurders merkten elkaar te laat op, waardoor de motorrijder tegen de voorruit, op het dak van de wagen en op het asfalt belandde. De onfortuinlijke motard werd bij bewustzijn naar het Aalsters Stedelijk Ziekenhuis gevoerd. De inzittenden van de wagen, twee jonge ouders met twee heel jonge kinderen, bleven ongedeerd. Zij waren hevig onder de indruk. Het ongeval en de vaststellingen veroorzaakten nog een extra portie verkeershinder.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.