Ondanks gewijzigde voorrangsregeling: opnieuw brokken aan kruispunt Prison

Veel chauffeurs zijn zich nog niet bewust van de gewijzigde voorrangsregeling.
Koen Moreau Veel chauffeurs zijn zich nog niet bewust van de gewijzigde voorrangsregeling.
Op het kruispunt Prison in Wanzele gebeurde woensdagavond omstreeks 17 uur een ongeval te wijten aan het niet respecteren van de voorrang.

Een dame uit Serskamp die vanuit Impe de straat wou kruisen om de Wanzelekouter in te rijden, veronderstelde foutief dat ze voorrang had op een wagen die vanuit Smetlede richting Lede reed. De voorrangsregeling op deze hoofdbaan werd helaas begin deze maand aangepast waardoor automobilisten die van Lede naar Oordegem en omgekeerd rijden steeds voorrang hebben. Dat staat duidelijk aangeduid met een extra waarschuwingsbord dat waarschuwt voor de gewijzigde verkeerssituatie.

De dame die op de hoofdbaan reed, was wel op de hoogte van de wijziging. “Ik woon in Lede en weet dat het hier gewijzigd is. Toch was ik al serieus vertraagd omdat net voor die dame een wagen met aanhangwagen eveneens de weg kruiste”, vertelde ze meteen na het ongeval. Dat de daaropvolgende wagen hetzelfde manoeuvre zou doen, had ze niet verwacht. “Ik heb nog geremd, maar doordat er een tegenligger aankwam, was uitwijken geen optie.” Niemand raakte gewond, maar beide wagens raakten zwaar beschadigd en moesten worden getakeld.

Veel chauffeurs zijn zich nog niet bewust van de gewijzigde voorrangsregeling.
Koen Moreau Veel chauffeurs zijn zich nog niet bewust van de gewijzigde voorrangsregeling.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Braeckman

    Alles staat daar klaar en zeer duidelijk aangegeven. Dit is gewoon het verkeersreglement negeren. En mag niet onbestraft blijven ! Wat als dit een fietser was geweest. ? De veroorzaker mag rijbewijs eens dringend updaten ! Of bijscholen , of je nu inwoner van groot lede bent of niet.