Klacht CD&V Lede tegen HLN.be bij de Raad voor de Journalistiek ongegrond

photo_news

De Raad voor de Journalistiek heeft een klacht van CD&V Lede tegen HLN.be ongegrond verklaard. Het artikel gaat over de politieke achtergrond van de manier waarop mogelijke fraude bij het feestcomité van de gemeente Lede is aangepakt. De journalist stelt de vraag of het gemeentebestuur al meer dan een jaar op de hoogte was van de onregelmatigheden en of de extreemrechtse partij Lede Vlaams en Zinvol al die tijd niet geïnterpelleerd heeft over de zaak omdat ze, met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen, een voorakkoord had met CD&V.

De Raad is van oordeel dat de journalist in zijn feitelijke berichtgeving over het feestcomité en over het vermeende voorakkoord het nodige voorbehoud in acht heeft genomen, en dat hij in zijn analyse het recht heeft om de gegevens over het feestcomité en het voorakkoord met elkaar in verband te brengen. Verder is de Raad van mening dat een loyale kans op wederhoor is gegeven.

De volledige uitspraak van de Raad voor de Journalistiek is te lezen op www.rvdj.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.