Kattenhater langs Grote Steenweg? Eén dier gestorven, tweede ternauwernood gered

Een snel bezoek aan de dierenarts redde het leven van een van de twee katten.
Repro Moreau Een snel bezoek aan de dierenarts redde het leven van een van de twee katten.
Het lijkt erop dat Oordegem een kattenhater heeft. Een gezin dat langs de Grote Steenweg in de buurt van het Huis van de Wijnmeester woont, trof hun kat bij terugkeer van vakantie doodziek aan. Een tweede kat werd dood teruggevonden.

"Onze eerste kat werd door mijn schoonouders gevonden", klinkt het bij een lid van het gezin. "Het diertje reageerde nog nauwelijks. De dierenarts kon haar nog net op tijd redden. Op basis van de stoelgang veronderstelt hij dat er sprake is van vergiftiging."

In dierenartspraktijk De Witte Raaf in Smetlede bevestigen Bart Pieters en Jacqueline van der Esch dat er meer dan waarschijnlijk kwaad opzet in het spel was. "Een diepgaande analyse is er niet gebeurd, maar de kat vertoonde alle tekenen van een vergiftiging", klinkt het. "De stoelgang 'liep er gewoon uit'. De kat had schuim op de lippen en lag in coma."

Na een uitgebreide behandeling tegen vergiftiging ontwaakte de kat op de tweede dag. "Maar toen was ze nog blind. Het is bijna een wonder dat ze op dag vier zo goed als op de been was." Dierenarts Pieters roept inwoners nu op om extra alert te zijn. "Enkele maanden geleden werd op Oordegemdorp een hond vergiftigd en die kon toen niet gered worden."

Intussen is gebleken dat er wellicht sprake is van een doelbewuste vergiftiging, mogelijk om de familie te treffen. Want de tweede kat van het gezin werd helaas dood teruggevonden in de tuin. "In haar nek waren sporen van bloed te zien. Wellicht werd ze met een stok geslagen..."

Omdat de tuin al uitgebreid doorzocht werd vooraleer het dode dier gevonden werd en omdat het gras onder de kat nog vers en proper was, veronderstellen de eigenaars dat ze er neergelegd werd. "We begrijpen niet hoe je zoiets kan doen en hebben voor beide feiten klacht ingediend bij de politie."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.