Inhuldiging speelplaats ’t Kwikstaartje sluitstuk van 12 jaar renovatiewerken

De speeltoren en twee voetbalgoaltjes werden bekostigd door de ouderraad.
Koen Moreau De speeltoren en twee voetbalgoaltjes werden bekostigd door de ouderraad.
Na dertien jaar zijn de renovatiewerken van basisschool ‘t Kwikstaartje eindelijk achter de rug. Donderdag werd de vernieuwde speelplaats plechtig geopend.

Kleutertjes die in 2006 de renovatiewerken aan het kleuterblok zagen starten aan het kleuterblok, waren er bij het officiële sluitstuk van de renovatiewerken niet meer bij. Desondanks werd de voorbije jaren hard gewerkt om de dorpsschool - die intussen 190 leerlingen telt - op de kaart te zetten.

“In 2012 werd het sanitair van onze kleutertjes vernieuwd, aansluitend werd een klasje en bureel ingericht in het oude kloostergebouw en in het schooljaar 2015-2016 werden de ingang en de toiletten volledig vernieuwd”, vertelt directeur An Van Wassenhove. Nadien volgden nog een eetzaal en fietsenstalling. “Het laatste project, het vernieuwen van onze speelplaats, zit er nu ook op.” Alles samen betaalde de school 800.000 euro voor de renovatie. “Daarvan betaalden we als school zelf 300.000 euro met eigen middelen en via leningen.”

Het Onderwijspatrimonium van het Bisdom Gent deed eveneens een duit in het zakje en ook de ouderraad droeg een steentje bij. “Zij schonken ons een speeltorentje omringd door rubberen valtegels en twee voetbalgoaltjes, goed voor een kost van 6.000 euro.” De kinderen zijn duidelijk in de wolken. Iets dat ze na het officiële lintjesmoment met burgemeester Roland Uyttendaele (CD&V) duidelijk lieten horen met een leuk liedje en dansje. Nadien werden aanwezige ouders en kinderen nog getrakteerd op een drankje.

De kinderen voerden bij een gepast liedje een leuk dansje op.
Koen Moreau De kinderen voerden bij een gepast liedje een leuk dansje op.
Burgemeester Uyttendaele en schepen De Mulder knipten het lintje aan de vernieuwde speelplaats plechtig door.
Koen Moreau Burgemeester Uyttendaele en schepen De Mulder knipten het lintje aan de vernieuwde speelplaats plechtig door.
De kinderen voerden bij een gepast liedje een leuk dansje op.
Koen Moreau De kinderen voerden bij een gepast liedje een leuk dansje op.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.