Groen-schepen Heestermans (32) op lijst Vlaams Parlement

Bart Heestermans komt als nieuwkomer terecht in het schepencollege van Lede.
Koen Moreau Bart Heestermans komt als nieuwkomer terecht in het schepencollege van Lede.
Elke politieke partij van Lede heeft minstens één kandidaat die voor de verkiezingen van 29 mei de partijkleuren zal verdedigen.

Als wellicht laatste in de rij blijkt dat ook schepen Bart Heestermans (Groen) kandidaat is voor het Vlaams Parlement. Hij staat op de 25ste plaats. Ook gemeenteraadslid Marc Boterberg, die in oktober onder de vlag van Lede Vlaams en Zinvol naar de kiezer trok, is lijstduwer voor Vlaams Belang bij de opvolgers voor het Vlaams Parlement. Saartje Heymans staat voor N-VA op de twintigste plaats voor het Vlaams Parlement. Ex-schepen en ‘Open Lede’-gemeenteraadslid Stijn Wille staat voor Open Vld op de twaalfde plaats voor het Vlaams Parlement. CD&V Lede heeft met Isabelle Derder een partijgenote op de veertiende opvolgersplaats voor het Vlaams Parlement, terwijl Griet De Smet op de elfde plaats voor de Federale Kamer staat. Tot slot wil de lokale politieke groepering De Coöperatie zowel voor het Vlaams Parlement als voor de federale kamer een eigen lijst indienen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.