Gent-fan belandt met auto in gevel

SUPPORTER (25) VALT IN SLAAP ACHTER STUUR NA KAMPIOENSVIERING

Een radiator is door de klap van de muur gerukt.
Koen Moreau Een radiator is door de klap van de muur gerukt.
Een twintiger heeft donderdagnacht een ravage aangericht in de Grote Kapellelaan in Lede. Nadat hij op café de kampioenstitel van KAA Gent had gevierd, reed hij rond drie uur naar huis. Aan de Albrecht Rodenbachstraat ging hij uit de bocht en raakte een eerste geparkeerde wagen en vervolgens een tweede. Die laatste wagen werd in de gevel van een huis geslingerd.

De 25-jarige jongeman was op de terugweg naar huis, nadat hij op café zag hoe de Buffalo's hun eerste kampioenstitel behaalden. Hij reed de Grote Kapellelaan naar beneden, toen het ter hoogte van de Albrecht Rodenbachstraat grondig fout ging. Hij ging uit de bocht en belandde met zijn Seat aan de overzijde van de straat. Vervolgens ging hij door een haagje en raakte een eerste wagen, die voor een huis aan het kruispunt geparkeerd stond. Daarbij werd de nummerplaat van de Hyundai losgerukt. Een Ford die identiek voor een huis geparkeerd stond, werd vol op de rechtervoorkant geraakt en weggekatapulteerd. Na een bocht van 180 graden belandde hij in de gevel van nog een andere woning. De wagen van de aanrijder kwam uiteindelijk met een ingedeukte motorkap vijftig meter voorbij het kruispunt tot stilstand.


"Wellicht ben ik in slaap gevallen. Sorry, ik ben helemaal in de fout gegaan", stamelde de jongen tegen Nancy Praet na de aanrijding. De vrouw was donderdagnacht vlak voor drie uur letterlijk met een klap wakker geworden. In de muur onder het vensterraam van de slaapkamer van haar 18-jarige zoon Jeroen - die gelukkig niet thuis was - en op amper een meter van de gasaansluiting van de woning, stak de Ford van de buren. De radiator werd van de muur gerukt en het bed van de jongen schoof door de klap op. "Mijn wagen stond in een hoek van negentig graden met de straat voor ons huis, maar hij is door de botsing omgedraaid en in de muur van onze buren gevlogen", vertelt de buurvrouw.


De schade aan haar wagen is aanzienlijk. De achterruiten zijn stuk en het chassis is verwrongen. "Die bestuurder moet een enorme snelheid gehad hebben", klonk het er 's nachts onomwonden.

De wagen van de aanrijder staat vijftig meter voorbij het kruispunt stil.
Koen Moreau De wagen van de aanrijder staat vijftig meter voorbij het kruispunt stil.

Verkeersdrempel

De politie kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen en vrijwilligers van brandweerpost Lede werden opgetrommeld om de geraakte gevel te stutten en af te sluiten. Buurtbewoners, waaronder Ronny Verycken, hopen dat er na dit ongeval snelheidsremmende maatregelen worden genomen. "Heel wat bestuurders en motorrijders komen hier veel te snel voorbij. Hopelijk komen er nu bloembakken of een verkeersdrempel om het verkeer te vertragen", klonk het er meteen na het ongeval.


De bestuurder van de Seat kwam er met de schrik vanaf. Of er alcoholmisbruik in het spel was, wil de politie niet kwijt.

Deze wagen werd weggekatapulteerd en kwam tegen de gevel van Nancy Praet terecht.
Koen Moreau Deze wagen werd weggekatapulteerd en kwam tegen de gevel van Nancy Praet terecht.