Geiten melken en lammetjes knuffelen op de Klaverlochting: unieke overnachtingsplaats tijdens tweedaagse van Pirlewiet-kamp

De deelnemers van het Pirlewiet-kamp mochten als afscheid van De Klaverlochting enkel geitenlammetjes knuffelen.
Koen Moreau De deelnemers van het Pirlewiet-kamp mochten als afscheid van De Klaverlochting enkel geitenlammetjes knuffelen.
Een groepje deelnemers aan het Pirlewiet-kamp in de abdij van Affligem beleefden het hoogtepunt van hun kamp tijdens hun tweedaagse. Het groepje belandde op geitenboerderij De Klaverlochting in Impe.

Ze werden met open armen ontvangen door geitenboerin Karlien Meuleman. “We hebben hier alle infrastructuur om kampeergroepen met tenten te ontvangen, maar hadden het daarvoor deze zomer te druk”, vertelt ze. Een toevallige passage van de vzw Pirlewiet die onder andere kampen organiseert voor kinderen die daartoe normaal geen kans krijgen, veranderde dat plan tot grote vreugde van de jeugdige passanten.

Volledig toevallig was de passage evenmin geven begeleiders Stefanie en Arjen toe. “We hadden dit adres met een hele hoop lof doorgekregen van collega’s waardoor we rekening houdend met het warme weer iets meer gepland te werk gingen”, vertellen ze Daardoor klopten dinsdagavond zeven jongelui en twee begeleiders aan bij geitenboerderij De Klaverlochting.

Ze werden prompt getrakteerd op ijsjes gemaakt van geitenmelk. Proeven van die melk en geitenkaas stond eveneens op het programma. “En het was heel lekker”, luidt het bijna in koor. Hoogtepunt van het kamp moest dan nog komen. ’s Avonds mochten de jongelui mee in de stallen om de geiten te melken. “Dat was echt speciaal”, vertellen Nio en Lucas. De jongelui deden de klus zo goed, dat ze het woensdagochtend nog eens mochten overdoen.

Het absolute hoogtepunt bewaarde Karlien voor het afscheid. Net voor het vertrekt mocht de groep nog enkele geitenlammetjes van enkele dagen oud knuffelen. De foto daarvan vormt het bewijs van een top-tweedaagse. Daarna ging het vol goede moed terug richting Affligem met een geweldige herinnering voor later. “Dit was nog leuker dan het lasershooten en het rolschaatsen in Rollerland”, klonk het enthousiast toen het groepje het erf verliet.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.