Geen extra maatregelen aan Prison: eerst afwachten of wijzigen voorrang volstaat

Aan het kruispunt stond lange tijd een kruis uit medeleven met de talrijke verkeersslachtoffers die er al vielen.
Foto Koen Moreau Aan het kruispunt stond lange tijd een kruis uit medeleven met de talrijke verkeersslachtoffers die er al vielen.
Naast de al eerder geplande wijziging van de voorrangsregeling komen er geen maatregelen om de verkeersveiligheid aan het gevaarlijk kruispunt Prison in Wanzele te verbeteren.

Gemeenteraadslid Reinout Grepdon (Open Lede) drong daar nochtans op aan nadat er op korte tijd twee relatief zware ongevallen gebeurden. Schepen Robert De Mulder (CD&V) verkiest daar voorlopig niet op in te gaan. “We moeten eerst kijken wat de invloed is van de gewijzigde voorrangsregeling”, stelt de man.

Het kruispunt Prison is al vele jaren een zwart punt in de gemeente waaraan op enkele beperkte ingrepen na de voorbije jaren niks essentieel gebeurde. Het groot aantal ongevallen toont nochtans aan dat er een perceptieprobleem is waaraan een gewijzigde voorrangsregeling wellicht weinig zal veranderen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Van Den Bossche

    Die algemene wijziging van de voorrangsregel is iets wat niet gaat helpen , daar is maar één juiste en veilige oplossing een verhoogde drempel op dit toch wel gevaarlijke kruispunt na de zovele ongevallen die er de laatste tijd zijn gebeurd . Die aanpassing van de voorrangsregel is gewoon wachten tot er terug een ongeval gaat gebeuren en hopelijk zonder al te veel erg