Dochter (11) redt papa na ongeval met zitmaaier

Fleur (11), haar broer Maxim (8) en opa Jozef bij het tuinhuis waar papa Hans in reed met zijn zitmaaier.
Foto Moreau Fleur (11), haar broer Maxim (8) en opa Jozef bij het tuinhuis waar papa Hans in reed met zijn zitmaaier.
Fleur Govaert (11) uit Impe heeft gisterenmiddag haar papa fantastisch geholpen. Ze belde het noodnummer 112 toen Hans Govaert (42) met zijn zitmaaier door het tuinhuis reed en en klem zat onder het achterwiel van de machine.

"We zaten binnen toen papa met de zitmaaier het gras aan het afrijden was. Hij was alles klaar aan het maken voor mijn communiefeest volgende week. Plots hoordenn we hem heel erg luid schreeuwen", vertelt Fleur Gevaert. Samen met haar mama spurtte ze naar buiten. "Papa was door het tuinhuis gereden en lag onder de tractor. Mama was volledig in paniek, maar ik ben snel terug naar binnen gelopen en heb meteen het nummer 112 gebeld, zoals ik geleerd had", vertelt een trotse Fleur. Dankzij haar duidelijke omschrijving van het adres en de omstandigheden werden meteen de ziekenwagen, het MUG-team en de brandweer opgeroepen.

Open beenbreuk

"Direct daarna heb ik ook mijn opa gebeld." Opa Jozef De Vuyst was ook snel ter plaatse. "Samen met de buren hebben we Hans bevrijd. Onze kleindochter heeft supergoed gereageerd en we zijn bijzonder fier op haar", aldus de man.


Fleur mocht samen met haar broer Maxim nog even in de ziekenwagen bij haar papa mocht. Die werd met een open beenbreuk naar het ziekenhuis gevoerd. (KMJ)