De Coöperatie pleit voor (inter)gemeentelijk zwembad en dat mag gerust wat kosten

De Coöperatie wil een lokaal alternatief voor het nieuwe zwembad dat in Aalst komt.
Repro Rutger Lievens De Coöperatie wil een lokaal alternatief voor het nieuwe zwembad dat in Aalst komt.
Terwijl kleinere gemeenten en de daar huizende politieke partijen het woord 'zwembad' nauwelijks durven uitspreken, pleit politiek nieuwkomer De Coöperatie in Lede onomwonden voor een (inter)gemeentelijk zwembad.

"Dergelijk keuze zal een pak centen kosten, maar de laatste jaren werden ook geen problemen gemaakt van miljoeneninvesteringen aan WZC Markizaat, een nieuw politiehuis, de heraanleg van de markt en een ontmoetingscentrum in Wanzele", stelt lijstduwer Johan De Ryck. 

Samenwerken

De man betreurt dat scholen, verenigingen en inwoners moeten uitwijken naar Wetteren of Aalst. Hij pleit daarom voor een degelijke haalbaarheidsstudie en vindt dat daarbij buurgemeenten als Erpe-Mere, Wichelen en Sint-Lievens-Houtem kunnen betrokken worden. “We werken al samen met Erpe-Mere voor de politie, er zijn al tal van andere intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en een samenwerking met een privaat bedrijf behoort ook tot de mogelijkheden”, stelt hij.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Guy Bekaert

    Hou het realistisch en tracht het verkeersprobleem in en rond het dorp op te lossen er wordt al genoeg geld verspild aan luxe projecten .!