Celstraffen voor inbrekers boekhandel Conscience

ANP XTRA
De dieven die in de nacht van 24 op 25 februari 2017 ingebroken hebben in krantenwinkel Conscience, naast het politiecommissariaat in Lede, hebben tot 4 jaar cel gekregen.

Acht beklaagden verschenen voor de rechter nadat de politie hen op basis van een uitgebreid onderzoek via onder meer slimme camera's kon oppakken. De bende werd gelinkt aan de inbraak in Lede, maar ook aan gelijkaardige feiten in Geraardsbergen, Ninove, Moerbeke, Moerbeke-Waas en Kruishoutem.

Maar ook in andere provincies sloegen de dieven toe. Zo maakten ze uitstapjes naar het Antwerpse, West-Vlaanderen en Limburg. En ook Vlaams-Brabant en Namen waren niet veilig. 

De rechter was dan ook niet mild, en veroordeelde de dieven tot celstraffen gaande van 30 maanden tot 4 jaar. Ze moeten ook heel wat schadevergoedingen betalen. Dagbladhandel Conscience, waar de buit ongeveer 25.000 euro waard was, heeft recht op 33.000 euro. Een bedrag dat de daders helaas niet kunnen ophoesten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.