Brandweer rukt uit voor ontploffing die trouwschieting blijkt te zijn

Voor de traditionele ‘schieting’ met buskruitpoeder voor een toekomstig paar uit Lede daagden dinsdagavond al snel enkele brandweerwagens op. Een buur uit de Barrevoetsehoek had alarm geslagen en dacht dat het ging om een ontploffing.

“Tijdens dat telefoontje hoorde men bij de noodcentrale een enorme knal op de achtergrond waardoor meteen groot alarm werd geslagen in zowel brandweerpost Lede als Aalst.” Los van dat alarmerend telefoontje zouden de meeste brandweermannen wellicht ook langsgekomen zijn op de schieting van Klaas De Nijs en Katrien Fieremans. Klaas is dan ook een gewezen brandweerman.

“Maar dat ze hier met toeters en bellen zouden arriveren, hadden we niet verwacht”, lachen enkele vrienden. Die hadden nochtans rekening gehouden met verontruste telefoontjes. “We hadden brandweerpost Lede verwittigd, maar zodra er een oproep is moeten ze natuurlijk volgens procedure reageren.” Bij de brandweer kon men er gelukkig mee lachen. “Aangezien de meesten van ons uitgenodigd waren en we de straat herkenden, hadden we direct een vermoeden wat er aan de hand was. Veiligheidshalve hebben we wel onze autopomp en commandowagen ter plaatse gestuurd”, aldus de brandweer.

De 'schieting' gebeurde met een kanon.
Koen Moreau De 'schieting' gebeurde met een kanon.14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carl Parker

  Dirk Robbrecht: het leven is al zot genoeg, nu iedereen ook van alle kanten geprikkeld wordt en constant de saaiheid van het bestaan moet compenseren. Thuis zijn moet rustgevend zijn. Niemand is belangrijk genoeg om de rust van een ander te verstoren, de mensen die overlast veroorzaken moeten verdraagzaam zijn.

 • Stefaan Van AColeyen

  @dirk: het duurde meer als een uur. Nogmaals : meer dan een uur

 • Dirk Robbrecht

  Tegenwoordig kan en mag niks meer hoor jullie eigen eens aan vroeger spelen met bommetjes klapperpistolen en nu van zoiets waar dan nog weet van is maken jullie een probleem dat die mens verschoten is en belt tot daar aan toe maar jullie reactie is gewoon walgelijk waar zit jullie gevoel voor humor zoals vroeger achtereen kunt ge beter in een bunker onder de grond gaan wonen

 • Jan Hebbelinck

  Bestaat die boereleute nu nog? In sommige delen van Vlaanderen zitten ze echt nog in den tijd van "Wij heren van Zichem."

 • Stefaan Van AColeyen

  Onrespectvol voor de buurt, kinderen en dieren. Ik snap niet hoe dit kan goedgekeurd worden. Ik was razend, zoals vele buren.