Brand in loods blijkt aangestoken

Op de hoek van de Damstraat en de Grote Kapellelaan in Lede is zondagnacht een loods uitgebrand. Een wagen die in de loods stond, ging ook in vlammen op. Niemand raakte gewond. Volgens de brandexpert is er sprake van brandstichting.

Het vuur werd zondag om 23.30 uur opgemerkt door een buur. Bij aankomst van de brandweer kwam de rook al door het golfplaten dak. "Onze mannen zijn meteen begonnen met het koelen van het dak en de naastgelegen garages", zegt brandweerluitenant Peter Dreelinck.


Omdat de loods stevig afgesloten was met een hangslot, raakten de brandweermannen niet meteen bij de brandhaard. Eens binnen bleek een Mercedes terreinwagen - gevuld met afval - reddeloos verloren "We hebben het vuur kunnen beperken tot de getroffen ruimte, maar wagen en loods zijn uitgebrand", klinkt het. Al snel ging in de buurt het gerucht dat er sprake was van brandstichting. "Mijn huurder moest normaal vandaag (maandag, red.) het huis verlaten omwille van problemen in de buurt. Maar ik wil niemand beschuldigen", klonk het voorzichtig bij de eigenaar.


Politie en parket geven voorlopig evenmin details vrij. "Het onderzoek loopt en we speuren naar mogelijke verdachten", luidt het daar. (KMJ)