Bpost op zijn best: kerstkaart arriveert bij gepensioneerde postbode in hartje zomer

Roger De Moor ontving deze week een kerstkaart die meer dan zes maanden onderweg was.
Koen Moreau Roger De Moor ontving deze week een kerstkaart die meer dan zes maanden onderweg was.
Gepensioneerd bpost-medewerker Roger De Moor (76) uit Lede haalde deze week een kerstkaartje uit de bus. “Het doet me pijn te zien hoe de post tegenwoordig werkt”, vertelt hij.

Bpost stelde deze week voor de post voortaan nog maar twee dagen per week te bezorgen. “Ik schrok me een hoedje van dat nieuws en begrijp niet waar men mee bezig is”, vertelt Roger.

Dat de posterijen niet bijster efficiënt werken mocht hij deze week zelf ondervinden. “Ondanks dat ik twintig jaar met pensioen ben, sturen we als oud-collega’s elkaar nog steeds een kerstkaart. Tot mijn grote verbazing vond ik er deze week zo eentje in de bus.”

Roger contacteerde de afzender en die bevestigde dat de kaart al sinds december onderweg was. “Ik heb aangeraden voortaan in de zomer kerst- en nieuwjaarskaartjes te versturen”, lacht hij. Toch bloedt zijn hart als hij ziet hoe de post vandaag wordt gerund.

“Zelf ben ik als jonge gast in 1965 aan de slag gegaan als postbode en doorgegroeid tot onderbureauchef. Vandaag is onder invloed van de privatisering ervaring helaas van geen tel en wordt de ene onlogische beslissing na de andere genomen. De nieuwe generatie managers lijkt alleen maar geïnteresseerd in geld verdienen terwijl in onze tijd kwaliteit en dienstverlening telden.”
41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • paul piens

  volgens mij zijn ze bij de post aan het kuisen. het kan toeval zijn maar vorige week kreeg ik een kaartje met de beste wensen voor 2018 en een zalig kerstfeest..

 • Bart Ockier

  En maar afgeven op Bpost, ik verstuurde 15kaartjes vanuit Spanje en Portugal , maar 3 kwamen effectief aan. Tis elders niet veel beter imo

 • Tomy Segers

  De koers van het aandeel bpost zegt genoeg : min 75% procent op een jaar tijd. Slechtst geleid overheidsbedrijf ooit. Echt een nationale ramp

 • danny buyse

  Met een prior zegel komt dit wel allemaal goed

 • Loesje Vranken

  Wie weet hoeveel enveloppen liggen er nog tussen spleten en onder automatische voort stuwende machines ????