’T Genootschap ’T hovaardig boerke opent in primeur evenementenplein: Markiz@festival met heerlijke streekbieren

’T Genootschap ’T hovaardig boerke verzamelt 10 kleine brouwerijtjes uit de buurt met hun biertjes aan de Markizaatruïne.
Koen Moreau ’T Genootschap ’T hovaardig boerke verzamelt 10 kleine brouwerijtjes uit de buurt met hun biertjes aan de Markizaatruïne.
Het plein voor de Markizaatruïne in Lede wordt dit weekend voor het eerst gebruikt voor een evenement. Primeur is voor het eerste Markiz@ Bierfestival van ’T Genootschap ’T hovaardig boerke.

“Nadat we in 2011 onze eigen bier lanceerden, dromen we al jaren van een eigen streekbierenfestival”, vertelt voorzitter Geert Henderickx. Met de medewerking van tien regionale ‘kleine’ brouwerijen uit de buurt wordt daar dit weekend voor gezorgd. Meer nog met het evenement is ’T Genootschap ’T hovaardig boerke de eerste Leedse vereniging die op het evenementenplein iets organiseert.

“Het evenemententerras kunnen we helaas nog altijd niet gebruiken, maar we zijn blij dat de gemeente toelating gaf om voor het Markizaat onze tenten op te slaan.” Concreet komt het podium voor WZC Markizaat zodat de geluidsoverlast voor de rustoordbewoners beperkt blijft. “De bier- en smulstandjes komen in een L-vorm voor de rest van het Markizaat te staan.”

De toegang tot het Markiz@festival is gratis. Start zaterdag en zondag om 14 uur. Sfeermuziek en live- optredens van Men from the Barn en Kliekakoestiek maken het plaatje totaal.

De aanwezige brouwerijen en bieren:

Brouwerij Aaigem met Aaigems Blond/Bruin
Lamasa met Metteko uit Sint-Lievens-Houtem)
Innova breweries met Nova uit Haaltert
Brouwerij Danny met Kwibus uit Oordegem/Mere
Leeflank met Fal uit Lede
Hovaardig boerke uit Lede
Gijzelse micro brouwerij met Gijzelaarke uit Gijzenzele
Schooiersbier uit Wichelen
Den Houten Molen met Johnny Bee Good uit Essene
De trejense brouwers met Trejensen Tripel uit Erembodegem

't Hovaardig Boerke verzamelt 10 kleine brouwerijtjes uit de buurt met hun biertjes aan de Markizaatruïne.
Koen Moreau 't Hovaardig Boerke verzamelt 10 kleine brouwerijtjes uit de buurt met hun biertjes aan de Markizaatruïne.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.