Zoon verdacht van moord op moeder die al jaar vermist is

SPEURDERS ZOEKEN VANDAAG IN GRASVELD ACHTER FLAT NAAR SPOREN

Twintiger N.V.L wordt verdacht van moord op zijn moeder.
Copyright : Geert De Rycke Twintiger N.V.L wordt verdacht van moord op zijn moeder.
Een twintiger uit Lebbeke is gisterenavond aangehouden op verdenking van moord op zijn 67-jarige moeder. De vrouw is al meer dan een jaar niet meer gezien. Vandaag gaan de speurders op zoek naar het lichaam van de vrouw in het grasveld schuin achter haar appartement aan de Dendermondsesteenweg in Lebbeke.

De 67-jarige Renée Beckers woonde samen met haar zoon N.V.L. op de eerste verdieping van een appartement aan de Dendermondsesteenweg in Lebbeke. Ze leidde er een anoniem bestaan. In januari 2016 werd de vrouw voor het laatst gezien. Ze werd niet meteen als vermist opgegeven, dat gebeurde pas veel later. Daarom verspreidt de politie pas nu een opsporingsbericht. De 67-jarige vrouw heeft lang grijs haar en was moeilijk te been. Ze verplaatste zich met een rollator of rolstoel.


Het vermoeden is groot dat haar inwonende zoon iets met de verdwijning te maken heeft. De twintiger werd gisteren opgepakt en urenlang ondervraagd. Daarna is hij voorgeleid voor de onderzoeksrechter en in verdenking gesteld van oudermoord. Hij werd aangehouden en overgebracht naar de gevangenis van Dendermonde. De man werd eerder al eens opgepakt, maar nu zouden er meer bewijzen zijn dat hij effectief iets met de verdwijning te maken heeft.

Speurders gaan vandaag op zoek naar sporen aan dit grasveldje achter de flat.
Copyright : Geert De Rycke Speurders gaan vandaag op zoek naar sporen aan dit grasveldje achter de flat.

Ontkennen

Uit goede bron hebben we vernomen dat de zoon een jaar geleden de woning verliet na een hevige ruzie met zijn moeder. Hierbij nam hij de bankkaart van Renée mee en haalde regelmatig geld af. Hij liet wel telkens genoeg geld op de rekening staan om de huur van het appartement nog te kunnen betalen. Op vraag van de speurders waarvan zijn moeder dan moest leven, bleef hij het antwoord schuldig. De jongeman hield gisteren de lippen stijf en ontkent de feiten.


De buurtbewoners hadden zelf weinig contact met moeder en zoon. "Ik heb wel gehoord dat er hier iets vreemds aan de hand zou zijn, maar wat dat weet ik niet", klinkt het in de buurt.


De speurders zullen deze ochtend in een grasveld achteraan graven om op zoek te gaan naar het lichaam. Het grasveld licht schuin achter de woning en er is een vermoeden van de speurders dat de vrouw daar wel eens verborgen kan liggen. Wie meer informatie heeft over de verdwijning van de vrouw, kan contact opnemen met de politie op 0800/30.300.

Het appartement van moeder en zoon aan de Dendermondsesteenweg.
Copyright : Geert De Rycke Het appartement van moeder en zoon aan de Dendermondsesteenweg.
Renée Beckers (67) is al meer dan een jaar vermist.
Kos Renée Beckers (67) is al meer dan een jaar vermist.