Zoon blijft in cel voor moord op moeder

Nicolas V.L., de 39-jarige man die de moord op zijn moeder Renée Beckers op zijn geweten heeft moest gisteren verschijnen voor de raadkamer in Dendermonde.

Vorige week werd er nog een reconstructie gehouden, die volgens advocaten Jeroen D'hondt en Anthony Mallego, goed verlopen is. "De reconstructie is in detail afgewerkt en komt ook overeen met het rapport van de wetsgeneesheer die de vaststellingen heeft gedaan. Het klopt dat onze cliënt enkele uren zijn moeder heeft geslagen, maar meer details kunnen we niet geven omtrent het onderzoek", aldus Anthony Mallego.


"Onze cliënt geeft de feiten toe en werkt goed mee aan het onderzoek, wat alles ten goede komt. Zijn drijfveer was vooral de alcohol en de medicatie. Dat bleek ook tijdens de reconstructie waarin duidelijk werd dat er op het aanrecht heel wat flessen drank stonden opgesteld. Geld was een tweede drijfveer maar niet doorslaggevend", aldus Mallego. De beklaagde blijft wel aangehouden en zal eind augustus opnieuw voor de raadkamer verschijnen. Tegen die periode moet er ook een definitief rapport zijn en een psychiatrisch verslag.


(KBD)