Vijf rijbewijzen ingetrokken voor 15 dagen na controle

Geert De Rycke
De politiezone Lebbeke/Buggenhout heeft afgelopen weekend een grote controle gehouden op alcohol en drugs in het verkeer. Ze kregen hierbij de hulp van enkele aspirant-inspecteurs. Ze controleerden op zes verschillende locaties tegelijkertijd. In totaal werden er 162 bestuurders gecontroleerd, 12 bestuurders waren onder invloed van alcohol of drugs. 

Tijdens de controle werden in totaal vijf rijbewijzen ingetrokken voor 15 dagen. Eén bestuurder legde een positieve speekseltest af. Hij was onder invloed van amfetamines. Negen bestuurders bliezen positief en twee bestuurders bliezen alarm. De politie kon ook nog enkele andere overtredingen vaststellen. Twee voertuigen werden aan de klem gelegd omdat ze niet geldig verzekerd waren. Eén bestuurder kreeg een onmiddellijke inning van 116 euro voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. 

De politie kon ook vier bestuurders betrappen die een verboden richting inreden. Ook zij kregen een minnelijke schikking van 58 euro. Verder kregen ook nog twee fietsers een pv voor defecte verlichting. Tot slot werd er ook nog een pv van waarschuwing uitgeschreven voor een pas vervallen keuring. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.