Tweede boek voor Liesbet De Visscher

Liesbeth De Visscher heeft met “Het meisje dat niet kon kiezen” haar tweede roman klaar.
Geert De Rycke Liesbeth De Visscher heeft met “Het meisje dat niet kon kiezen” haar tweede roman klaar.
Liesbet De Visscher uit Lebbeke heeft haar tweede roman klaar. ‘Het meisje dat niet kon kiezen’ breit een vervolg aan de debuutroman ‘Bambi Bosteels, berewijf uit Blazegem’. “Met de positieve reacties op dat eerste boek, kon een tweede niet uitblijven”, zegt de auteur.

Liesbet De Visscher vult de dagen met les geven, zingen en fotograferen, maar steekt ook zoveel mogelijk tijd in schrijven. “De combinatie tussen dat alles en ook nog eens gezin met kleine kinderen is niet evident”, zegt ze. “Daarom heeft het ook drie jaar geduurd vooraleer er een tweede boek klaar is. Toch loop ik al stilaan aan een derde te denken ook.”

Liesbet haalt inspiratie uit het dagelijkse leven. “Een mens hoort zoveel verhalen en gebeurtenissen, van vrienden of over kennissen”, zegt ze. “Ik maak daar karikaturen van en voeg een flinke dosis humor toe. Ik loop constant met papiertjes en balpen op zak om ideetjes te noteren. Het resultaat is een compleet verzonnen verhaal, met heel veel fantasie.”

Haar eerste boek ‘Een Berewijf uit Blazegem’ noemt De Visscher een tragikomedie. Hoofdpersonage Bambi Bosteels, een zestigjarige vrouw, vertelt het verhaal van haar leven en liefdes. “Eén van de nevenpersonnages in het boek, speelt nu de hoofdrol in de tweede roman”, zegt de auteur. “Ingeborg heet ze en ze komt in de loop van haar leven drie mannen tegen. Een letterlijk vervolg is het dus niet, maar ik hou wel dezelfde vertelstijl en zelfde Vlaamse sfeer aan.”

‘Het meisje dat niet kon kiezen’ telt 231 pagina’s, kost 20,99 euro en is te verkrijgen in de boekhandel. De Visscher signeert overigens op de Boekenbeurs in Antwerpen op 2 en 10 november. Info: liesbetdevisscher@hotmail.com. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.