Toneelkring Vrede kan extra helpende handen gebruiken

Repetities voor een volgende productie van Toneelkring Vrede zijn volop bezig.
Geert De Rycke Repetities voor een volgende productie van Toneelkring Vrede zijn volop bezig.
Toneelkring Vrede van Lebbeke, die kan bogen op een geschiedenis van meer dan honderd jaar, is op zoek naar extra helpende handen. Een nieuwe productie ‘Martin & Mathilda’ staat op stapel.

Het Lebbeekse amateurgezelschap Vrede maakte recent een doorstart. Ondertussen staan er vooral jonge creatievelingen aan het roer. “Omdat we al zo lang een vaste waarde zijn binnen de gemeente, doen we er natuurlijk graag nog vele jaren bij”, zegt voorzitter Lobke De Paepe. “Al onze leden zijn heel divers, maar we vormen wel één grote familie, waar plezier beleven centraal staat. De eerste plannen om van 2020, waarin we onze 120-jarig bestaan vieren, een groot feestjaar te maken, zijn volop aan het rijpen.”

Vrede kan wel extra helpende handen gebruiken en doet daarom een oproep. Wie graag toneel speelt of op de planken staat, is zeker welkom. Maar ook voor achter de schermen worden medewerkers gezocht. “Een paar extra handen bij decorbouw, rekwisieten en techniek kunnen we zeker gebruiken”, zegt de Paepe. “Ook sponsors zijn altijd welkom.”

Omdat Toneelkring Vrede bij het publiek vooral scoort met komedies, zal ook de eerstvolgende productie “Martin & Mathilde” de toeschouwers aan het lachen brengen. “Broer en zus runnen een oubollig hotelletje, maar hebben op zolder een louche handel waarmee ze op korte tijd veel geld willen verdienen. Net in de cruciale week, zit het hotel echter vol met een groep wielertoeristen”, schetst De Paepe.

Voorstellingen vinden plaats op vrijdag 23, zaterdag 24, maandag 26, vrijdag 30 november, telkens om 20 uur, op zondag 25 november om 19 uur, zaterdag 1 december om 20 uur en zondag 2 december om 14.30 uur. Liefhebbers kunnen terecht in Zaal Voermansrust, Schrovestraat in Wieze. Toegangskaarten kosten 10 euro.

Info en reservatie: www.toneelkringvrede.com .
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • christopher carels

    @Bart Verheyden : Heb je dan zoveel problemen gehad met toneelkring Vrede dan? Deze toneelkring zoekt wel degelijk nog spelers! En ook mensen die liever achter de schermen helpen.. Kwil dan wel graag eens weten wie er dan allemaal is weggegaan , zoals jij beweerd? En wat zijn u negatieve punten dan over deze toneelkring? Aangezien je meer negatief vind dan positief..

  • Bart verheyden

    Deze toneel nemen het niet o serieus , ze zeggen of beloven van alles in het begin.Maar eigenlijk zoeken ze meer helpende handen achter schermen dus niet op de planken. Ik weet dat er daar al veel mensen zijn weggegaan, maar dat is overal. Maar meer negatief als positief