Sylvie (36) opent koffie- en soepbar 'Nell'

Sylvie en haar man Filip in de koffie- en soepbar 'Nell'.
Foto KBD Sylvie en haar man Filip in de koffie- en soepbar 'Nell'.
De 36-jarige Sylvie De Cyper heeft langs de Brusselsesteenweg koffie- en soepbar 'Nell' geopend.

Sylvie werkte vroeger bij een verzekeringsmaatschappij, maar gaat nu voor een carrièreswitch. "De kriebel om zelf iets in de horeca te doen, was er altijd. Toen mijn werkgever besloot om een reorganisatie door te voeren, was het tijd om mijn droom waar te maken."


Geheel onbekend is de horeca niet voor Sylvie. Haar ouders hadden 20 jaar een restaurant in Ninove. Na haar huwelijk met Filip Moortgat kwam ze in Lebbeke terecht. "Daar hadden zijn ouders nog een leegstaand handelspand aan de Brusselsesteenweg", vertelt Sylvie. "Nu is het de kans om er zelf iets te doen."


Bij 'Nell' kan je terecht voor een gezellige babbel bij een kop koffie of thee, zelfgemaakte soep of iets sterkers. Je kan er ook proeven van koffiekoeken en gebak.


De keuze voor een koffie- en soepbar is een bewuste keuze. "Ik heb zelf mijn ouders vaak moeten missen door de vele uren die ze klopten. Dat wil ik mijn eigen kinderen niet aandoen. Een koffiebar met enkel openingsuren overdag is dan ook ideaal. Bovendien ben ik ook verzot op koffie. Ik volgde al een opleiding voor barista."


Het koppel heeft twee kindjes. "Als er een derde kindje gekomen zou zijn, had het de naam Nell gekregen", zegt Sylvie. "Er komt echter geen derde kind. Omdat de zaak als ons kindje aanvoelt, was de naam snel gekozen. Bovendien werd de oma van Filip vroeger in Lebbeke ook Nelleke genoemd."


Later wil Sylvie ook nog workshops rond naaien en breien houden in het café.


Koffie- en soepbar Nell bevindt zich aan de Brusselsesteenweg 24 in Lebbeke.


Elke dag open, behalve op zondag. Maandag en donderdag open van 12 tot 17 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.30 tot 17 uur en zaterdag van 9 tot 17 uur. (DND)