Subsidie voor Buzzy Pazz

Het gemeentebestuur van Lebbeke blijft subsidies geven aan jongeren die zich een Buzzy Pazz van De Lijn aanschaffen. De financiële tussenkomst geldt voor een jaarabonnement van De Lijn, voor jongeren tussen twaalf en achttien jaar oud uit Lebbeke.


Het gemeentebestuur neemt daarbij twintig procent van de kostprijs van het abonnement voor haar rekening. Jongeren kunnen zo makkelijk 35 euro besparen. Vanaf dit jaar hoeft het echter niet meer alleen om een jaarabonnement te gaan. Er is ook een subsidie voor wie een Buzzy Pass voor één, drie of zes maanden aanschaft. "Zo kunnen we ook de jongeren die bijvoorbeeld alleen in de winter met de bus naar school gaan steunen", zegt burgemeester François Saeys (Open Vld). Wie wil genieten van deze korting, kan een attest afhalen bij de sociale dienst van de gemeente. Wie dat samen met zijn identiteitskaart bezorgt aan de Lijnwinkel krijgt de korting van twintig procent. De abonnee moet dan enkel het nog resterende bedrag betalen.


"Omdat er in onze gemeente geen middelbare scholen meer zijn, willen we toch iets terugdoen voor de kinderen die in Dendermonde, Buggenhout of Opwijk naar school gaan", zegt Saeys. "Op deze manier ondersteunen we zo veilige verplaatsingen met de bus." (DND)