Subsidie voor bestrijding processierupsen

Inwoners in Lebbeke die eikenprocessierupsen moeten laten verwijderen, kunnen daarvoor voortaan op een tussenkomst van het gemeentebestuur rekenen.
Een nest processierupsen.
Geert De Rycke Een nest processierupsen.

 De gemeenteraad besliste dat de gemeente een deel van de kosten voor de tussenkomst op zich neemt. Er wordt een toelage van 30 procent van de kosten voorzien, per adres en met een maximum van 750 euro, voor het professioneel verwijderen van processierupsen en nesten op privaat terrein. "Onze diensten kregen de voorbije maanden heel regelmatig meldingen van eikenprocessierupsen in Lebbeke", zegt schepen van milieu François Willems (Open Vld). "De rupsen en hun nesten kunnen ernstige irritaties van huid, luchtwegen en ogen veroorzaken. Daarom is het nodig om ze te bestrijden als ze zich in de buurt van mensen bevinden. Dat wordt best door professionelen uitgevoerd, waardoor een tussenkomst vrij duur is. Daarom heeft de gemeenteraad beslist hiervoor een subsidie te voorzien." 

Particulieren die sinds 1 januari 2018 eikenprocessierupsen lieten verwijderen en over een factuur beschikken, kunnen een beroep doen op deze tussenkomst. Info: milieudienst@lebbeke.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.