Streekgenoten present tijdens Wereldbeker Para-Cycling

Ook Guy Van Der Meiren verschijnt tijdens de wereldbeker aan de start.
RV Ook Guy Van Der Meiren verschijnt tijdens de wereldbeker aan de start.
Drie streekgenoten tekenen present tijdens de komende Wereldbeker Para-Cycling in Oostende deze week. Lebbekenaren Guy Van Der Meiren en Koen Heuvinck verschijnen als renners aan de start. Dorpsgenoot Henk Vermeulen is er commissaris voor Cycling Vlaanderen en Belgian Cycling.

De UCI wereldbeker Para-Cycling vindt voor de vierde keer op rij plaats in Oostende. Vier dagen lang, van 16 tot en met 19 mei, staan er verschillende tijdritten, wegritten en een team relay op het programma. Paracyclers van over de hele wereld blazen daarvoor verzamelen. Lebbekenaar Henk Vermeulen is fier dat ook hij erbij zal zijn om mee alles in goede banen te leiden. “Als commissaris maak ik deel uit van de internationale jury”, zegt hij.

Koen Heuvinck koestert heel wat ambities.
RV Koen Heuvinck koestert heel wat ambities.

Vermeulen zal alleszins Koen Heuvinck zien passeren tijdens de wedstrijd. Eerder trok die onder andere al naar het wereldkampioenschap Paracycling in Zuid-Afrika. De sportieveling mag dan al een zenuwziekte hebben, het hindert hem niet om ambities te koesteren. “Mijn ziekte zorgt ervoor dat de zenuwen de spieren steeds minder aansturen, waardoor verlamming optreedt. De officiële diagnose kwam op mijn 21 jaar”, vertelt Heuvink (27). “Ik leg mij daar echt niet zomaar bij neer en ben beginnen wielrennen. Een ontmoeting met Kris Bosmans, Belgisch wielrenner met een handicap en gewezen Belgisch kampioen, zette me aan met G-wielrennen te starten. De uiteindelijk ambitie is de Paralympics in Tokyo in 2020 halen.”

Heuvinck is niet de enige fietsende Lebbekenaar in Oostende. Ook Guy Van Der Meiren tekent present. Ook hij heeft al heel wat wedstrijden in de benen, met mooie prestaties. In Lebbeke sleepte hij onlangs nog de trofee voor sportverdienste in de wacht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.