Stiefmama verdronk peuter Chelsea in bad en wordt doorverwezen naar hof van assisen voor moord

Megan D. wordt binnenkort voorgeleid voor assisen voor moord.
RV Megan D. wordt binnenkort voorgeleid voor assisen voor moord.
Megan D. uit Lebbeke wordt binnenkort doorverwezen naar het hof van assisen voor moord op de 2-jarige peuter Chelsea. Dat nieuws werd vandaag door een goede bron bevestigd. De 20-jarige zou het kind van haar partner Bjorn verdronken hebben in bad omdat ze haar niet kon verdragen. Zelf blijft ze alles ontkennen, maar voor de raadkamer en de KI zijn er voldoende bewijzen om de vrouw door te verwijzen. 

De feiten dateren al van 2 juni 2018. In de Stationsstraat in Lebbeke werd toen de 2-jarige peuter Chelsea aangetroffen in bad. Kort voordien had Megan D. haar daar in gezet, en was toen even naar beneden gegaan. Zij verklaarde dat toen ze opnieuw boven kwam het kindje onder water lag. Ze verwittigde de hulpdiensten die ter plaatse kwamen en het kind nog probeerden te reanimeren, maar ze overleed later in het ziekenhuis. Al snel was het duidelijk dat er meer aan de hand was en wees alles in de richting van Megan D., maar de vrouw bleef de feiten altijd ontkennen. Sinds het voorval zit ze in voorhechtenis en dat is tot op vandaag nog altijd zo. 

Op het moment van de feiten woonde Megan D. nog maar een week bij de vader van Chelsea in Lebbeke. Ze waren toen een jaar een koppel. De vader was op het moment van de feiten gaan werken, en zijn vriendin bleef alleen achter bij zijn dochter. Kort na de feiten werd al duidelijk dat ze ongelofelijk jaloers was op de kleine Chelsea. 

Peuter Chelsea werd dood aangetroffen in bad.
RV Peuter Chelsea werd dood aangetroffen in bad.

Uit goede bron hebben we nu vernomen dat het kindje wel degelijk onder water geduwd werd door Megan D. Een piste die ook alle partijen volgen. De jonge vrouw zal zich dus binnenkort moeten verantwoorden in het hof van assisen. Een specifieke datum is er nog niet. 

Ondanks de feiten zouden de vrouw en de vader van het kindje nog steeds contact hebben met elkaar en zou hij haar nog regelmatig bezoeken in de gevangenis.