Scholieren Vrije Basisschool veiliger naar opvang op OCMW-campus

Leerlingen van de Vrije Basisschool die gebruik maken van de kinderopvang op de OCMW-campus zullen die veiliger kunnen bereiken. 
Copyright : Geert De Rycke

De school en het OCMW van Lebbeke sloten hierover een overeenkomst. Er komt een poortje in de afsluiting tussen de twee sites, die naast elkaar gelegen zijn aan de Brusselsesteenweg. "Zo ontstaat een veilig alternatief voor de drukke steenweg om kinderen van en naar de opvang te brengen", zegt OCMW-voorzitter Christophe De Backer (Open Vld). "Verkeersveiligheid rondom de school is een prioriteit." 

In de overeenkomst worden wel de nodige garanties op gebied van verantwoordelijkheden ingebouwd. Ook zijn ook andere scholen bevraagd rond hun akkoord voor dit initiatief. Het zal de Vrije Basisschool zijn die het poortje in de afsluiting laat plaatsen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.