Roze chocolade uit Wieze verovert Amerika (en de rest van de wereld)

De roze Ruby-chocolade, ontwikkeld in het innovatiecentrum van chocolademaker Barry Callebaut in Wieze, is goed op weg om de hele wereld te veroveren. Na een eerste lancering in Shangai maakt de unieke zoeternij nu ook zijn opwachting in Amerika.

Ruby, de roze chocolade, is een product van de Belgisch-Zwitserse chocoladefabrikant Callebaut. Het werd bedacht en ontwikkeld in de vestiging aan de Aalstersestraat in Wieze. Er ging een erg lang productieproces aan vooraf. De chocolade is rooskleurig en dat is de natuurlijke kleur, zonder toevoeging van kleurstoffen.

Een nieuwe soort zuivere chocolade, met een andere kleur en smaak, is compleet nieuw en een unicum. Ruby wordt door chocolademaker Barry Callebaut gepromoot als de vierde categorie na donker, melk en wit. “Wat je ziet en proeft komt rechtstreeks uit de cacaoboon”, klinkt het bij Callebaut. “Er is geen toevoeging van kleurstof, en ook niet van fruitsmaken. De natuurlijke smaak is fruitig, met frisse zurige toetsen, zonder de klassieke bitterheid van cacao.”

VS veroveren

In Azië werd het product al ruim twee jaar geleden gelanceerd, verwerkt in een Kitkat-reep. Als zuiver product voor artisanale chocolatiers was het een wereldprimeur en het is ook op enkele plaatsen in België te verkrijgen. Verwerkt in chocoladerepen, donuts en koekjes volgde ook al de rest van Europa, Australië en Nieuw-Zeeland. Daarmee is de roze chocolade uit Wieze ondertussen te vinden in veertig verschillende landen.

Nu trekt Callebaut, de grootste chocoladeproducent ter wereld, met zijn roze lekkernij de oceaan over, naar Amerika. The Washington Post bericht erover. Ruby is in Amerika de eerste nieuwe, natuurlijke soort chocolade op de markt, na de eerste witte chocoladerepen in de winkelrekken in de jaren dertig. Met Amerika ligt alvast een gigantische markt open. En dat allemaal vanuit Wieze.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.