Opnieuw inbraak in kantine FC Lebbeke

DE POLITIE KON DE 33-JARIGE DADER AL INREKENEN

Clubsecretaris Ronny Heuvinck toont de schade aan de deur.
Copyright : Geert De Rycke Clubsecretaris Ronny Heuvinck toont de schade aan de deur.
In de voetbalkantine van FC Lebbeke kwamen zaterdagnacht dieven over de vloer. Het is al de tweede keer dit jaar dat er wordt ingebroken. In tegenstelling tot de vorige keer werd nu wel een verdachte opgepakt. Het ging om een 33-jarige man uit Lebbeke die de feiten onmiddellijk toegaf. De schade aan de kantine was groot, waardoor de kosten opnieuw zullen oplopen tot enkele duizenden euro's.

De feiten gebeurden zaterdagnacht in de Koning Albert I-straat in Lebbeke. De 33-jarige man uit Lebbeke betrad de kantine via het raam, waarna hij op rooftocht ging. De man was vooral uit op chips en andere voeding.

Met dit zelfgemaakte aanhangwagentje ging de dief met zijn goederen naar huis.
Copyright : Geert De Rycke Met dit zelfgemaakte aanhangwagentje ging de dief met zijn goederen naar huis.

Aanhangwagentje

Verder ging hij ook met een laptop en een aanhangwagentje van een bromfiets aan de haal. "De man probeerde op verschillende manieren bij ons binnen te raken", aldus Ronny Heuvinck van FC Lebbeke. "Hij probeerde eerst via een dakkoepel naar binnen te klimmen, maar had vermoedelijk niet het juiste gereedschap bij om het glas helemaal te breken. Uiteindelijk slaagde hij er in om via een raam naar binnen te kruipen", klinkt het.


Binnen richtte hij nog heel wat schade aan. Hij vernielde twee deuren en doorzocht de hele kantine. Ook de koelkast werd doorzocht en de deur werd opengelaten. "Hierdoor warmde de ijskast volledig op en kregen we die de dag nadien niet meer ingeschakeld", aldus Heuvinck.

De inbreker probeerde eerst langs de koepel op het dak binnen te raken, maar dat lukte niet.
Copyright : Geert De Rycke De inbreker probeerde eerst langs de koepel op het dak binnen te raken, maar dat lukte niet.

Chips en soep

"Volgens ons was de dader vooral op zoek naar eten, want hij heeft hier ook chips gekocht uit onze automaat en zelfs soep gedronken." In januari van dit jaar kreeg de club ook al eens dieven over de vloer, maar die gingen toen veel professioneler te werk en hadden veel meer schade aangericht.


"We hadden pas twee maanden geleden alles volledig hersteld en nu hebben we opnieuw voor enkele duizenden euro's kosten. Het is bijzonder jammer dat dit moet gebeuren", klinkt het. De man zelf ging aan de haal met een aanhangwagen met de goederen erin. Een dag later merkte iemand van de club de aanhangwagen op in de Leo Duboisstraat in Lebbeke en werd de politie verwittigd, waarop de man kon worden opgepakt. "Hij ging onmiddellijk over tot bekentenissen en zal in snelrecht gedagvaard worden. Op 24 juli zal hij voor de correctionele rechtbank in Dendermonde verschijnen", aldus Katrien Borms van het parket.

Alarm

De club zelf heeft intussen een offerte aangevraagd om een inbraakalarm te laten plaatsen. "We hebben geen zin om een derde keer schade te moeten herstellen, dus we hopen dat het alarm er zo snel mogelijk komt", besluit Ronny. De club zelf zal de gestolen goederen opnieuw kunnen ophalen bij de politie.