Open Vld vraagt: "Wat zou u doen als u één dag burgemeester was?"

Open Vld, de partij van burgemeester François Saeys, in Lebbeke gaat de Lebbeekse bevolking bevragen. Daarvoor is een grote enquête opgesteld die in alle brievenbussen van Lebbeke bedeeld zal worden.

"We willen de mening van de inwoners zo goed mogelijk kennen", zegt volksvertegenwoordiger Freya Saeys. "Op basis van wat zij ons aanreiken, zullen we ons programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen opmaken. Dat moet gebeuren op grond van wat leeft bij de bevolking. En een grote bevraging is een goede manier om dat te weten te komen. Wat loopt goed, wat kan beter? Met een enquête peilen we daar naar."


Om de drempel zo laag mogelijk te houden, kan de bevraging volledig anoniem ingevuld worden. Om er voor te zorgen dat alle inwoners een vragenformulier krijgen, gaan alle mandatarissen van gemeenteraad en OCMW-raad van Open Vld vanaf komend weekend op pad om de enquêtes persoonlijk bij de mensen thuis te bezorgen. "We trekken van deur tot deur", zegt gemeenteraadslid Ann Doran.

Thema's

De enquête omvat verschillende thema's waar inwoners hun mening over kwijt kunnen. "We peilen naar hun visie over vrijetijds- en sportvoorzieningen, hun opinie over het aanbod kinderopvang, hun mening over sociale veiligheid en groenonderhoud en wat ze vinden van de huidige verkeersinfrastrucuur", zegt burgemeester François Saeys.


"Ook de gemeentelijke dienstverlening en beleid komen aan bod. En we sluiten af met twee open vragen: waarom ze trots zijn op Lebbeke en wat ze zouden doen als ze één dag burgemeester zouden zijn."


Open Vld hoopt alvast op veel reacties. "Hoe meer antwoorden we ontvangen, hoe beter we kunnen werken aan de toekomst van Lebbeke", klinkt het. Tegen midden mei moeten ingevulde enquêtes binnengebracht zijn.


(DND)