Ondanks aankondigen flitsmarathon toch bestuurder geflitst met snelheid van 117 kilometer per uur in zone 50

Geert De Rycke
Ondanks de aangekondigde flitsmarathon zijn er in de politiezone toch nog 119 bestuurders betrapt met een te hoge snelheid. Eén bestuurder werd zelfs geflitst met een snelheid van 117 kilometer per uur, waar slechts 50 is toegelaten. 

In totaal werden er tijdens de hele flitsmarathon in de zone 119 bestuurders betrapt op te snel rijden. Er werden meer dan 2.000 voertuigen gecontroleerd. In de Kapellenstraat in Lebbeke reden 55 bestuurders te hard en was de hoogst gemeten snelheid 77 kilometer per uur waar slechts 50 is toegelaten. 

In de Stationsstraat werden 25 overtredingen vastgesteld, hier was de hoogst gemeten snelheid 85 kilometer per uur in de bebouwde kom. Er werden 21 bestuurders aangesproken, werden hun documenten gecontroleerd en werd er gecontroleerd op alcohol of drugs. Er werd een onmiddellijke inning uitgeschreven aan een buitenlander voor overdreven snelheid. Eén buitenlander kreeg ook een onmiddellijke inning voor het niet-dragen van de gordel. Er werden nog drie andere overtredingen vastgesteld. 

In de Baasrodestraat in Lebbeke werden 43 voertuigen betrapt, waarvan één uitschieter die 117 kilometer per uur reed. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken voor 15 dagen. Ook een andere bestuurder mocht zijn rijbewijs meteen inleveren voor 15 dagen omwille van te hoge snelheid. Er werd ook een proces-verbaal opgemaakt voor een bestuurder die reed tijdens een verval, zijn voertuig werd getakeld. Eén bestuurder onder invloed van drugs mocht ook zijn rijbewijs meteen inleveren voor 15 dagen. Eén persoon kreeg een pv omdat hij zijn voertuig toevertrouwde aan iemand zonder rijbewijs. Er werden ook nog enkele onmiddellijke inningen uitgeschreven voor het niet-dragen van de gordel en het gebruik van de gsm achter het stuur. 

Tot slot werden in de Kasteelstraat in Buggenhout 238 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Ook hier duwde een bestuurder stevig het gaspedaal in, en werd geflitst met een snelheid van 113 kilometer per uur. Ook twintig andere bestuurders reden te hard op de Kasteelstraat en mogen een boete verwachten. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.