Nieuwe Gemeentelijke Ondernemersraad uit de startblokken: “We willen schakel zijn tussen ondernemers en gemeente”

Tijdens een installatievergadering werd het officiële startschot voor de Gemeentelijke Ondernemingsraad gegeven.
Geert De Rycke Tijdens een installatievergadering werd het officiële startschot voor de Gemeentelijke Ondernemingsraad gegeven.
Lebbeke is een nieuwe vereniging voor ondernemers rijk. De vroegere Middenstandsraad is niet meer. In de plaats is de GOR of Gemeentelijke Ondernemersraad opgericht. Die vertegenwoordigt nu ongeveer 1.200 ondernemers uit Lebbeke.

“Horeca, detailhandel, kmo’s en vrije beroepen, ze komen allemaal aan bod in deze nieuwe raad”, zegt voorzitter Rudy Saerens, zelf slager. “Naast een kerngroep zijn alle Lebbeekse ondernemers welkom op het ondernemersplatform. Ook die zal regelmatig samenkomen.”

In het dagelijks bestuur krijgt Saerens versterking van ondervoorzitter Erik Van Damme, penningmeester Raf De Lebeecke en secretaris An Verbist. Andere bestuursleden zijn Sara Caudron, Kristina Witzoreck, Filip Reijnders, Karel Uyttersprot, Joachim Dermauw, Stefaan Heyvaert en Tom Laureys. Ook schepen van lokale economie Goedele Uyttersprot (N-VA) en ambtenaar Sarah Verheyden maken deel uit van de GOR.

“We hopen in de toekomst een schakel te zijn tussen de ondernemers onderling en de gemeente”, zegt Saerens. “We willen nauwer met elkaar verbonden raken aan de hand van onder andere netwerkmomenten, informatiesessies en acties om de lokale economie in onze gemeente te ondersteunen en promoten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.