Nieuw logo voor Mariaprocessie

Het nieuwe logo van de Maria Processie.
Repro GDR Het nieuwe logo van de Maria Processie.
De Mariaprocessie van Lebbeke beschikt over een nieuw logo. Dat is ontworpen door Luc Pieters, coördinator van de processie en lid van de Confrérie O.L.Vrouw van Lebbeke. Het gebeuren werd recent nieuw leven ingeblazen. Met succes.

Een dikke 145 jaar geleden vond in Lebbeke de eerste O.L.Vrouw-processie plaats. "Om bescherming af te smeken bij Maria", legt Pieters uit.


"Het beeld van O.-L.-Vrouw stond centraal. Dit bracht tienduizenden mensen op de been. Bedevaarders kwamen van ver naar Lebbeke afgezakt. Recent bliezen we die processie nieuw leven in, tot een vernieuwde en hedendaagse optocht."

Legendeverhaal

De Processie leert het legendeverhaal rond de bouw van de O.-L.-Vrouwgeboortekerk in Lebbeke kennen en de oude geschiedenis van de Mariadevotie in de gemeente.


Het broederschap 'Confrérie O.L.Vrouw van Lebbeke' doet er alles aan om de Mariaverering in Lebbeke nieuwe impulsen te geven. Maria is altijd erg belangrijk geweest voor Lebbeke en dat moet zo blijven", klinkt het.Daar hoort nu ook een nieuw logo bij.


Dat is volledig in het blauw en toont Onze Lieve Vrouw. Meteen zijn ook nieuwe vaandels gemaakt voor de Mariaprocessie, die het logo toonde. Dat gebeurde in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen.


(DND)