Man (36) overlijdt in politiecel: Comité P start onderzoek

Geert De Rycke
Het comité P en het parket van Oost-Vlaanderen zijn een onderzoek gestart nadat afgelopen weekend een man van 36 het leven heeft gelaten in de politiecel in Dendermonde. Bronnen bevestigen dat een onderzoek wordt gevoerd, maar voorlopig zijn er geen aanwijzingen van politiegeweld.

De feiten dateren van afgelopen weekend, maar kwamen nu pas aan het licht. De politiezone Buggenhout/Lebbeke werd opgeroepen voor moeilijkheden in Lebbeke. Daar troffen ze een agressieve man aan, die onder invloed was van verdovende middelen. Er werd nadien beslist om de man naar een politiecel te brengen. Dat gebeurde in Dendermonde. 

Bij aankomst zou de man in de cel in elkaar gezakt zijn en overleden. Wat de omstandigheden daar van zijn is nog niet duidelijk. Intussen is het parket en ook het comité P een onderzoek gestart naar het overlijden en of er fouten werden gemaakt. “De precieze omstandigheden van het overlijden worden onderzocht. Er is een wetsdokter aangesteld om de doodsoorzaak te onderzoeken”, zegt persmagistraat An Schoonjans, die geen verdere details kan geven. 

De politiezone kan niet meer informatie kwijt op dit moment en wacht het onderzoek af. Voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat er sprake is van politiegeweld.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Thais Smets

  Was een vriend met de hart op de juste plaats.... Was ni perfect ma dit klopt ook niet.... Hoop da we snel de waarheid zullen weten....

 • Michel Jacobs

  Mijnheer Govaert, uw conclusie klopt voor geen meter. Elke intoxicatie is een medisch probleem en moet medisch opgevolgd worden, of het nu drugs, alcohol of rattenvergif is.Zoals mevrouw Sellak terecht opmerkt: politiemensen zijn daar niet competent voor. Het ontbreken van een protocol anno 2019 dienaangaande is typisch voor al wat er misloopt in dit land. Vanwege een 'wijsneus' met 35 jaar ervaring.

 • Marc Statham

  Raar dat een 36 jarige zo maar plots doodvalt ?

 • Roland Govaert

  Agressieve man onder invloed van drugs overlijdt. Zoals gewoonlijk weten een heel deel wijsneuzen NADIEN wat er had moeten gebeuren. Ware hij niet gedrogeerd geweest dan leefde hij ‘misschien nog. Dat hij rust in vrede. Jammer maar niemand kon daar iets doen.

 • Saadia Sellak

  Er moet een duidelijk protocol opgesteld worden om mensen die DUIDELIJK onder invloed zijn van drugs, op een medisch verantwoorde manier in een cel onder te brengen waar ze geen verdere schade meer kunnen doen. Politie agenten zijn niet opgeleid om te oordelen of de persoon in levensgevaar is.