Landelijke Gilde viert feest: twintig kilometer met verlichte tractors door gemeente

Benoit De Freine
De Landelijke Gilde van Lebbeke, die haar honderdjarig bestaan viert, organiseert op zaterdag 28 december een verlichte tractortocht. 

Vijftig tractoren, allemaal magisch verlicht met kerstlichtjes, zullen daaraan deelnemen. De rondrit is twintig kilometer lang en maakt een lus door Lebbeke. De start is voorzien om 17.30 uur op de Flor Hofmanslaan. Vervolgens rijden de tractoren door de Bellestraat, Dries, Bertstraat, Kruisstraat, Kapellenstraat, Hoogstraat, Nieuwstraat, Schrovestraat, Kapittelstraat, Aalstersestraat, Wolvenstraat, Gehuchtveldstraat, Rooien, Baardegemsestraat, Heuvelstraat, Korte Minnestraat, Lange Minnestraat, Binnenstraat, Meysveld, Opwijksestraat, Fochelstraat, P.F. De Naeyerstraat, Heizijdestraat, Langestraat, Koning Albert I-straat, O.-L.-Vrouwstraat, Stationsstraat, Kapellekensbaan, Dendermondsesteenweg en Leo Duboisstraat. 

Straten afgesloten

Om dit vlot te laten verlopen, worden enkele straten op het moment van de tocht afgesloten voor het verkeer. dat is het geval voor de Heuvelstraat aan het kruispunt met Baardegemsestraat en Korte Minnestraat, voor de Binnenstraat aan het kruispunt met Meysveldbaan en Lange Minnestraat, voor de Dendermondsesteenweg aan het kruispunt met de Lindelaan en het kruispunt met de Leo Duboisstraat en voor de Kapellekensbaan ter hoogte van de Dendermondsesteenweg. Tegen 21.30 uur moeten de tractoren weer op de Flor Hofmanslaan zijn. Iedereen kan de rondrit gratis langs het parcours bekijken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.