KVLV-dames maken harten voor borstkankerpatiënten

De dames van KVLV H.Kruis in Lebbeke halen massaal hun naaimachines boven. Ze stikken kussens in de vorm van een hart. Die krijgen ook allemaal een zakje met een hartverwarmende boodschap in mee. De KVLV neemt hiermee deel aan een actie voor patiënten met borstkanker. 
De KVLV-vrouwen met hun harten aan de naaitafel.
Geert De Rycke De KVLV-vrouwen met hun harten aan de naaitafel.

"Elk jaar krijgen 10.000 vrouwen in België de diagnose borstkanker. Het is een zwaar verdict, want leven met een nieuw lichaam is geen gemakkelijke uitdaging", zegt voorzitter Marleen Van Weyenberge. "Een kleine attentie is dan welkom om alles wat te verlichten. Een klein kussen in de vorm van een hart bijvoorbeeld. Dat biedt comfort aan vrouwen die na een borstamputatie, -reconstructie of bestraling pijn ervaren in de oksel, arm en borst. Het kussen geeft steun en pijnverlichting tijdens het slapen of zitten. Door de speciale hartvorm blijft het goed onder de oksel zitten. Wij zetten ons nu in om zo'n kussens te maken." De zelfgemaakte harten worden bezorgd aan de hoofdzetel van KVLV. Die zal ze schenken aan de vzw Borstkanker Vlaanderen.

Geert De Rycke
Copyright : Geert De Rycke
Copyright : Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.