Jonge transgender verkracht en aangerand door lief van oma: dader riskeert 40 maanden cel

Thinkstock
Een 55-jarige man uit Lebbeke riskeert een effectieve gevangenisstraf van 40 maanden omdat hij de kleindochter van zijn vriendin verkracht en aangerand zou hebben. Dat gebeurde tijdens oudejaarsnacht 2014 in zijn eigen appartement, toen het meisje, dat toen nog een jongensnaam droeg, nog minderjarig was.

De klacht van het slachtoffer dateert van 2017. Het meisje stapte toen naar de politie om er te vertellen dat ze twee jaar eerder in de flat van P. in Lebbeke anaal verkracht was. Het meisje was toen nog een jongen. “Als transgender lag het slachtoffer allicht nog niet genoeg met zichzelf en haar seksualiteit in de knoop, dat deze man haar ook nog eens moest aanranden”, haalde openbaar aanklager Ann Soenens tijdens het proces uit. “En dat hij dan nog beweert dat het slachtoffer er zelf om vroeg, tart alle verbeelding. Welke minderjarige zou in hemelsnaam staan springen om met zijn stiefbompa seks te hebben?”

De man wordt niet alleen beticht van verkrachting, maar ook van aanranding van de eerbaarheid op de minderjarige. Tussen haar 16 en 18 jaar zou hij haar immers meermaals ongepast aangeraakt hebben aan de borsten en de billen. P. zelf blijft erbij dat de seksuele betrekkingen er enkel waren met toestemming van het meisje. “Ze belde me die bewuste nacht zelf op om haar te komen halen omdat ze niet naar huis wilde”, vertelde hij aan de rechter. “Van het één kwam het ander. Het is maar één keer gebeurd. Dat ze zogezegd niet wilde, is gewoon woord tegen woord.”

Strafblad

P. heeft al een strafblad met verschillende veroordelingen wegens zedenfeiten op minderjarigen. Hij zit in de cel nu. De man nam op het ogenblik van de feiten overigens medicatie tegen een te hoog libido. “Dat haalde dan blijkbaar toch niet veel uit”, merkte de openbaar aanklager op. P. gaf ook mee dat hij intensieve therapie volgde voor zijn problematiek, maar gaf ook toe aan de rechter dat hij het meisje ook voorgesteld had om een trio samen met haar mama te houden.

Omdat er bij de beklaagde volgens de openbaar aanklager geen enkel schuldinzicht aanwezig is, kan er “geen sprake meer zijn van mildheid” en werd een effectieve celstraf van 40 maanden gevorderd. P.’s advocaat vroeg toch de vrijspraak omwille van de serieuze twijfels aan het verhaal van het vermeende slachtoffer. “Ze heeft alleen maar klacht ingediend om P. schaakmat te zetten omdat die een lening van 10.000 euro aan haar zus gegeven had en die de som geld niet wilde terugbetalen”, klonk het. Vonnis op 18 juni.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Cooks

  Slechts 40 maanden... hoe is het in godsnaam mogelijk? welke halve gare met een witte bef hebben ze nu weer moeten oprakelen om "recht" te spreken? Allee, na 1 jaar kan die maniak nog eens in het nieuws komen voor een nieuwe verkrachtingszaak.

 • Gerd Bonte

  40 maanden maar? Amper een goede 3 jaar... dat mag een veelvoud zijn. Met zulke milde straffen zullen die zotten het blijven proberen.

 • Dirk Pieters

  Het zoveelste vergrijp dat had voorkomen kunnen worden als er bij zijn voorgaande feiten een serieuze en afschrikwekkende straf was uitgesproken, maar we hebben een te kort aan cellen, dus laat maar lopen, tot de volgende keer zal de rechter waarschijnlijk gezegd hebben.

 • Rania Desaegher

  Hij riskeert 40 maanden, dat wil zeggen dat hij ook minder kan krijgen. Die milde straffen zijn geen goed signaal, die mannen beginnen gewoon opnieuw als ze vrij komen.

 • Gerda Trog

  Het is toch God geklaagd , dat mensen die gekend zijn voor zedenfeiten , nu pas een gevangenis straf krijgt en dan nog maar 40 maand !!!!!!!! .Waar zijn sommige rechters mee bezig ? Is Julie Van Espen reeds vergeten ? Rechters laat de vreselijke dood van Julie Van Espen toch eens goed doordringen in jullie brein ! Waarvoor dient het strafrecht eigenlijk nog hier in ons land ? Gerda Trog.