Hond verjaagt inbrekers, maar raakt wel gewond door brekend glas

Raico
rv Raico
In Lebbeke heeft een hond enkele inbrekers verjaagd die tijdens kerstavond probeerden in te breken in een woning in de Aalstersestraat. Vermoedelijk hebben de daders eerst aangebeld en zijn ze naar de veranda achteraan de woning gegaan. 

De daders merkten de hond op, maar hadden geen schrik omdat hij vast zat. Toen ze met schroevendraaiers aan de deur begonnen te prutsen kon Raico, een boerboel van 1,5 jaar, zich losmaken en door het glas springen van de woning. De daders gingen gaan lopen zonder buit, maar de hond raakte wel aanzienlijk gewond door het glas. “Hij moest verzorgd worden door de dierenarts en moet nu veel rusten, maar hopelijk komt hij er door”, zegt Baasje Gunther. “Hij waakt zeer alert en heeft ook hier gereageerd, gelukkig konden de daders de woning niet betreden, anders was het misschien nog anders afgelopen”, klinkt het. 

De politie werd na de feiten verwittigd en kwam ter plaatse. Zij troffen sporen van inbraak aan, maar van de daders ontbreekt momenteel elk spoor. “De politie heeft wel nog lang gepatrouilleerd en gezocht in de straat en kwam later ook nog terug, dus ik wil hen toch bedanken voor het werk dat ze gedaan hebben", klinkt het. 

Raico kon de dieven verjagen, maar raakte wel gewond door het glas.
rv Raico kon de dieven verjagen, maar raakte wel gewond door het glas.13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johan de man

  Boerboels zijn de beste waakhonden. Ze lijken op Bullmastiffs maar dat zijn couchpotatoes die enkel voor shows gefokt worden en hun oorspronkelijke instincten verloren hebben

 • Luc Vanderkelen

  Zuid Afrikaanse hond de boerboel,getraind om de boeren hun boerderij te beschermen en dat doen ze 200%

 • Boelie Lebon

  Een super prachtige hond !

 • tess vreys

  Super ras! goed gedaan held en veel beterschap!

 • Nadine Schram

  Zijn prima wakers maar ook heel lieve gezinshonden... ze gaan voor hun ‘familie’ door ‘t vuur ! Hebben zelf ook een Boerboel en het ook al ondervonden... Super gedaan Raico ! Hopelijk ben je snel hersteld !