Heizijde Herleeft viert kermis

RV
Het comité Heizijde Herleeft viert dit weekend kermis. Een bomvolle affiche staat garant voor drie dagen feest.

Heizijde Kermis start op vrijdag 5 oktober om 14 uur met de Dag van de Derde Leeftijd. Er zijn optredens van Salim Seghers en Yves Segers in Zaal Heidehof. Om 19 uur kunnen liefhebbers deelnemen aan een wedstrijd bakschieten in café 't Lindeken. De jaarlijkse "ost a spoeid a"-quiz, een ludieke quiz waar vooral het plezier bovenop staat, begint om 19.30 uur.

Zaterdag 6 oktober begint al erg vroeg, om 6 uur, met een rommelmarkt. Verschillende foodtrucks vatten om 12 uur post voor een foodtruckfestival. Vanaf 14 uur start een kindernamiddag met Poppenkast Suikerbol en een kinderdisco. Bakschieten kan opnieuw om 19 uur in café 't Lindeken. Om 20 uur treedt de Coverband Diaz op.

Zondag 7 oktober kan iedereen vanaf 14 uur smullen tijdens een pannenkoekenfestijn. In samenwerking met De Denderklokjes vindt een familiewandeling met vertrek aan het Heidehof plaats. Heizijde Herleeft promoot bovendien het hele weekend haar eigen speciale gin. "We bieden die aan in een vernieuwde, glazen fles", zegt Elke van den Breen van de vzw. "De gin is tijdens het weekend te koop aan 30 euro."

Naar aanleiding van het kermisweekend gelden extra verkeersmaatregelen. Op zaterdag worden naar aanleiding van de rommelmarkt de Heizijdestraat, Klakbaan, Heidepark en Lindekensstraat, tussen P.F. De Naeyerstraat en Hulststraat, verkeersvrij. Het kruispunt van de P.F. De Naeyerstraat en de Potaardestraat blijft wel vrij voor het verkeer. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.