Handelaarsenquête moet noden lokale middenstand in kaart brengen

Thinkstock
Het gemeentebestuur van Lebbeke lanceert een grote handelaarsenquête. Het werkt daarvoor samen de Universiteit Gent en de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV). De provincie ondersteunt met een subsidie van 2.000 euro. 

Aan de hand van de enquête wil de gemeente een goed zicht krijgen op de wensen en bezorgdheden van de lokale handelaars. “Detailhandel is essentieel voor de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van onze gemeente”, zegt schepen van Lokale Economie Goedele Uyttersprot (N-VA). “We willen dan ook dat ons beleid daarrond door zoveel mogelijk handelaars wordt gedragen. Daarom is er nu deze enquête. De resultaten ervan kunnen leiden tot aanbevelingen om het detailhandelsbeleid voort uit te werken.” 

Het gaat om een online bevraging. Die omvat vragen over een aantal algemene zaken, zoals de handelszaak, het cliënteel, de handelskern en het beleid, maar ook vragen ‘op maat’ van Lebbeke. “Ik roep graag alle handelaars op om deel te nemen”, zegt Uyttersprot. “We hopen op een grote respons, zodat er zinvolle, representatieve informatie kan worden vergaard als basis om mee aan de slag te gaan.” De enquête zal afgerond worden voor de zomer, zodat de resultaten meegenomen kunnen worden in de meerjarenplanning.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.