Halfuur vragen stellen voor start gemeenteraad

Geert De Rycke
Inwoners van Lebbeke zullen, als ze dat willen, de kans krijgen om voor de maandelijkse gemeenteraad een halfuur vragen te stellen aan burgemeester, schepenen of raadsleden. Het voorstel komt van oppositiepartij Vlaams Belang en de andere partijen konden zich daarin vinden.

“Tijdens de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen waren alle Lebbeekse politieke partijen ervan overtuigd dat er meer burgerparticipatie moest komen in onze gemeente”, zegt gemeenteraadslid Gunther Buggenhout (VB). “Ons voorstel om een vragenmoment voor burgers in te voeren, past perfect binnen dit kader. Bovendien is er geen kostenplaatje voor de gemeenschap.”

Meerderheidspartijen N-VA, CD&V, sp.a en Groen konden zich wel vinden in dat voorstel. Burgemeester Raf De Wolf (N-VA) stelde voor om een project in die zin uit te werken binnen de schoot van een gemeentecommissie. “Zo kan er een reglement komen om dit vragenhalfuurtje in de toekomst te organiseren”, zegt hij. “We streven ook nu al naar meer inspraak, onder andere door onze diensten elke schriftelijke vraag van inwoners binnen de twee dagen te laten beantwoorden. Er komen ook tweejaarlijkse bezoeken aan wijken om te weten wat daar leeft bij bewoners.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.