Gemeenteraad keurt overgangsbegroting goed

Thinkstock
De gemeenteraad van Lebbeke heeft tijdens haar jongste vergadering een ‘overgangsbegroting’ goedgekeurd. Burgemeester François Saeys (Open Vld) benadrukt de gezonde financiële situatie waar Lebbeke in verkeert.

“Hoewel sommigen bij het einde van mijn ambtstermijn na 18 jaar bestuur het tegenovergestelde wilden doen geloven, bewijzen de cijfers dat ik Lebbeke als financieel gezonde gemeente nalaat”, zegt Saeys. “Er is een reserve opgebouwd van meer dan tien miljoen euro en een pensioenfonds van nog eens meer dan 4 miljoen euro. Zo zit Lebbeke veilig tot zeker 2035 zonder weerslag op de begroting. Als dat geen mooie erfenis is.”

De overgangsbegroting die momenteel is opgesteld, moet de werking van de gemeente bestendigen met al een eerste lijst aan investeringen. “Het is aan het volgende bestuur om er voort mee aan de slag te gaan”, zegt Saeys. “Onze coalitie stelde de begroting op op basis van onder andere en enquête en gespreksavond met de inwoners. Het nieuwe bestuur kan het budget volgens hun prioriteiten en de projecten die ze willen realiseren nog aanpassen.”

De overgangsbegroting voorziet voor 2019 onder andere de opmaak van een masterplan voor de heraanleg van het sportcentrum, de tweede fase van de heraanleg van de dorpskern van Denderbelle, een uitbreiding van de speeltuin op het cultuurerf, asfalteringswerken in Kapellekensbaan en Leo Duboisstraat, heraanleg van voetpaden in de Konkelgoedstraat, het dossier Zaal Heidehof en de afwerking van de nieuwe muziekacademie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.