Gemeente plaatst gedenkplaat aan oorlogsmonument

De burgemeester en schepen Maria Van Keer onthullen de gedenkplaat.
Geert De Rycke De burgemeester en schepen Maria Van Keer onthullen de gedenkplaat.

De gemeente Lebbeke heeft samen met comité 2000, de geschiedkundige kring uit Denderbelle, een gedenksteen onthuld voor alle bewoners van Denderbelle die meegevochten hebben of slachtoffer waren van één van de twee Wereldoorlogen. “Wij mogen vooral niet vergeten wat er in die tijd allemaal gebeurd is", zegt schepen Maria Van Keer. “Samen met het comité hebben wij deze gedenkplaat samengesteld met alle namen op van de inwoners van Denderbelle, om even bij stil te staan", klinkt het. In totaal staan er 150 namen op de gedenkplaat. Sommige namen ontbreken omdat er niet voldoende gegevens of informatie kon gevonden worden, maar ook zij kregen een vermelding op de plaat. 

Bij de herdenking waren ook enkele leden van comité 2000 aanwezig, alsook familieleden van de slachtoffers. Na de inhuldiging van de plaat werden er ook nog bloemen neergelegd door burgemeester Francois Saeys. 

Op de gedenkplaat staan 150 namen van inwoners van Denderbelle die bij de oorlog betrokken waren.
Geert De Rycke Op de gedenkplaat staan 150 namen van inwoners van Denderbelle die bij de oorlog betrokken waren.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.