Favoriete gedichten gemeenteraadsleden worden gebundeld

Annie Franchet, Martine De Brucker, Connie Tielemans en Kyria Van Gasse van de Groep Literaire Creatie stelden de bundel voor in de bibliotheek van Lebbeke.
Copyright : Geert De Rycke Annie Franchet, Martine De Brucker, Connie Tielemans en Kyria Van Gasse van de Groep Literaire Creatie stelden de bundel voor in de bibliotheek van Lebbeke.

De Groep Literaire Creatie, verbonden aan de Gemeentelijke Academie, voor Muziek, Woord en Dans van Lebbeke, pakt uit met een unieke gedichtenbundel. Die werd verwezenlijkt in samenwerking met de Lebbeekse bibliotheek. De voorstelling komt er naar aanleiding van de Poëzieweek. "De voorbije jaren hebben we altijd naar aanleiding van Gedichtendag voor de start van de gemeenteraad zelf gedichten voorgedragen", zegt Connie Tielemans van Literaire Creatie. "Bij de editie vorig jaar riepen we de gemeenteraadsleden op om tegen dit jaar zelf hun favoriete gedicht door te geven. We hebben wat moeten porren, maar uiteindelijk zijn de meeste raadsleden hier enthousiast op ingegaan. We hebben hun keuze aan gedichten nu gebundeld in een publicatie, met daarbij ook telkens een interview over waarom ze dit gedicht kozen, waar ze het voor het eerst hoorden en waarom het zo belangrijk voor hen is." Die selectie gedichten is bovendien aangevuld met eigen schrijfsels van de leden van de Groep Literaire Creatie en van andere Lebbekenaren die op de oproep om zelf gedichten te schrijven reageerden. De Poëziebundel werd feestelijk voorgesteld in de bibliotheek van Lebbeke. (DND)