Extreemrechtse organisatie Blood and Honour verzamelt in parochiezaal: politie houdt oogje in het zeil

Geert De Rycke
De politie van Lebbeke was zaterdag prominent aanwezig in het straatbeeld van het centrum. Het gemeentebestuur had rond 17.30 uur immers melding gekregen dat een extreemrechtse organisatie een vergadering plande in de parochiezaal. 

De zaal, die zich vlakbij de ijspiste bevindt, was gereserveerd voor een activiteit. “Dit gebeurde anoniem, we wisten dus niet wie er zou komen”, zegt burgemeester Raf De Wolf. “We hadden wel vernomen dat het om een extreemrechtse groepering ging en waren dus extra alert.” 

Enkele leden, die mogelijk tot Blood and Honour behoren, kwamen ook naar het podium naast de ijspiste. Er werden geen incidenten gemeld. “Alles is rustig verlopen en er waren geen problemen. De extra aanwezigheid van de politie zal hiertoe wel bijgedragen hebben”, zegt De Wolf. 

De organisatie had het feest onder een valse naam geboekt, zonder dat de gemeente wist wie er zou komen. Burgemeester Raf De Wolf wil dit in de toekomst vermijden. Staatsveiligheid lichtte het korps in. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • René Verhoeven

    Zouden ze niet beter een oogje in het zeil gaan houden in de probleembuurten van onze grote steden en dat worden er alsmaar meer en meer... Maar daar hebben ze het lef niet voor zeker?