Eens aan de andere kant van het scherm: kindjes maken eigen stop-motion filmpje

Geert De Rycke
In het kader van de tentoonstelling ‘Beeldverhalen’ in De Fontein organiseert de Cultuurdienst twee weken lang workshops voor kinderen van de lagere scholen uit Lebbeke. Deze week staan lessen stop-motion animatie in de kijker. 

Beast Animation, de grafische studio van Lebbekenaar Steven De Beul, scoort op dat vlak hoge ogen. Beast Animation maakt stop-motion animatiefilms en is gekend van onder andere de series Rintje en Dimitri, en van de reclame van Lotus Speculoos met de levende koffiekopjes. Tijdens de workshop in het gemeentehuis naast De Fontein leren de kinderen dat 24 beelden in een seconde nodig zijn voor bewegend beeld. Ze figureerden met plezier in hun eigen fimpje en gingen zelf aan de slag om een animatiefilmpje in elkaar te boksen. Volgende week kunnen kinderen leren striptekenen naar het voorbeeld van tekenaar Sylvain Polfliet.

Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.