Derde inbraak in korte tijd bij chiro

DIEVEN VERNIELEN MEUBELEN EN GAAN AAN DE HAAL MET TV

Charlotte De Clippel toont het hek dat de dieven vernielden om toegang te krijgen tot het terrein van de chrio.
Copyright : Geert De Rycke Charlotte De Clippel toont het hek dat de dieven vernielden om toegang te krijgen tot het terrein van de chrio.
De zomervakantie is voor meisjeschiro Sonneveld een beetje in mineur begonnen. De afgelopen week hebben dieven tot driemaal toe ingebroken en aanzienlijke schade aangericht. Vorig jaar werd de jeugdbeweging ook getroffen door een inbraak en werden er wel lessen uit getrokken. "Het is echt ontzettend spijtig dat we hier het slachtoffer van zijn geworden," aldus Charlotte De Clippel.

Het was eergisteren dat er voor de derde maal een inbraak werd vastgesteld in de gebouwen van Chiro Sonneveld. De daders kwamen langs de achterkant en vernielden een omheining om zo toegang te krijgen tot het terrein. Via het raam kropen ze het gebouw binnen en vernielden ze een meubelkast. "Daar stond een tv in die de dieven hebben meegenomen," vertelt Charlotte. "De week daarvoor werd er ook al tweemaal ingebroken. De eerste keer werden alle deuren, diepvriezers en koelkasten open gezet en brandde nog al het licht toen we aankwamen. De tweede maal werden onze boxen van de muziekinstallatie gestolen," klinkt het. Een van de boxen viel echter aan de omheining met een luide klap op de grond waardoor de daders deze achterlieten. "Hij raakte wel zwaar beschadigd waardoor we hem moesten herstellen, en dit is voor ons echt wel zuur geld," gaat Charlotte verder. Ook bij de Chirojongens aan de overkant werd een poging ondernomen maar deze mislukte.


Het is niet de eerste keer dat de jeugdbeweging met een inbraak te maken krijgt. Vorig jaar drongen onbekende daders het terrein binnen en gingen ze met de kassa aan de haal. "Daar zat op dat moment heel wat geld in omdat we net een activiteit achter de rug hadden." De jeugdbeweging heeft intussen maatregelen genomen. Het geld wordt elke dag meegenomen en op de bank gestort. De waardevolle zaken zijn nu ook op een andere locatie gezet die moeilijker te bereiken is.

Bij de laatste inbraak werd de tv meegenomen.
Copyright : Geert De Rycke Bij de laatste inbraak werd de tv meegenomen.

Oogje in het zeil houden

De politie kwam ook ter plaatse voor een verklaring af te nemen en vaststellingen te doen. "Wij hopen dat dit de daders ook afschrikt om nog naar hier te komen en dat we verder kunnen genieten van onze zomer. Want dit is alleszins geen leuke start voor ons."


Achter het terrein bevindt zich een motorclub die camerabewaking heeft staan. Zij zouden de beelden bekijken en het melden als er eventueel iets te zien is. "Ze zouden ook een oogje in het zeil houden mocht er hier nog iets bewegen. We hebben er ook al aan gedacht om hier 's nachts te overnachten zodat we hen ook kunnen betrappen en afschrikken. Je moet gewoon van andermans spullen afblijven." Besluit Charlotte. Wie iets gezien heeft kan contact opnemen via de facebookpagina Chiro Sonneveld of via hun website www.chirosonneveld.be