Coalitie rond: N-VA en CD&V leveren elk drie jaar burgemeester

Raf De Wolf wordt de eerste drie jaar burgemeester.
RV Raf De Wolf wordt de eerste drie jaar burgemeester.

François Saeys is niet langer burgemeester van Lebbeke. Door een akkoord tussen N-VA, CD&V en sp.A/Groen om een coalitie te vormen, belandt zijn Open Vld, nochtans de grootste met 8 zetels, op de oppositiebanken. De coalitiegesprekken in Lebbeke hebben erg lang geduurd. Pas laat in de nacht van zondag op maandag werden die afgerond. Het resultaat is een meerderheidscoalitie van 15 op de 25 zetels. De N-VA verloor met deze gemeenteraadsverkiezingen één zetel en strandde op een totaal van 7. Het levert met lijsttrekker Raf De Wolf wel de nieuwe burgemeester van Lebbeke. Voor drie jaar althans, want daarna zal Jan Vanderstraeten, de jonge lijsttrekker van CD&V en nieuwkomer in de Lebbeekse politiek, de burgemeesterssjerp voor de laatste drie jaar overnemen. CD&V boekte één zetel winst, goed voor vijf in totaal. Sp.a/Groen met drie zetels maakt de coalitie af. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ronny roelandt

    waarom die twee pipos als de open vld de meeste stemmen krijgen ,waarom gaan kiezen als de stemmen niet tellen van de meest stemmen

  • Michel Tampere

    Van de gezelligste naar de belachelijkste gemeente van ‘t land