Cheque voor basisscholen Konkelgoed en Dorp na Operatie Proper

De leerlingen van basisschool Konkelgoed kregen een cheque van 618 euro van Mooimakers.
Geert De Rycke De leerlingen van basisschool Konkelgoed kregen een cheque van 618 euro van Mooimakers.

Basisschool Konkelgoed uit Lebbeke heeft in het kader van het project Mooimakers een cheque van 618 euro gekregen. Voor de Vrije Basisschool Dorp was dat 1.494 euro. Beide scholen stapten bij het begin van het schooljaar in het project ‘Operatie Proper’, dat scholen een duwtje in de rug wil geven om zwerfvuil duurzaam aan te pakken. 

De twee scholen werkten daar de voorbije maanden allerlei acties rond uit en worden daar nu voor beloond. “Deze scholen hebben heel wat inspanningen geleverd voor een mooiere omgeving”, zegt schepen van Leefmilieu en Onderwijs Goedele Uyttersprot (N-VA). “Zo engageerden ze zich bijvoorbeeld om minstens elke maand het zwerfvuil op de terreinen van de school op te ruimen en afval in de schoolomgeving aan te pakken. Er werd ingezet op het gebruik van brooddozen, drinkbussen en koekjesdozen en er werden voldoende vuilnisbakken geplaatst voor gescheiden afvalinzameling. Daarnaast vonden ook themalessen rond de afval en zwerfvuil plaats. Dat verdient zeker een dikke pluim.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.