Chef-kok blijft in cel voor poging doodslag

RUZIE TUSSEN HULPKOK EN ZAAKVOERSTER AAN BASIS VAN STEEKPARTIJ

Chinees restaurant 'Ma's garden' in de Stationsstraat in Lebbeke.
Foto Geert De Rycke Chinees restaurant 'Ma's garden' in de Stationsstraat in Lebbeke.
De chef-kok van het Chinese restaurant 'Ma's Garden' aan de Stationsstraat in Lebbeke blijft in de cel voor poging tot doodslag. Hij stak een maand geleden zijn hulpkok met een mes in de nek. Een ruzie tussen de zaakvoerster en de hulpkok zou aan de basis van de steekpartij liggen. Het restaurant is sindsdien gesloten.

Aan de steekpartij in de vroege vooravond op 5 januari ging een fikse ruzie tussen de bazin en een hulpkok vooraf. Daarbij zou de hulpkok de bazin een duw gegeven hebben, waardoor ze gewond raakte aan de schouder en op de grond belandde. Daarop is de chef-kok tussenbeide gekomen. "Om de discussie te temperen kwam de chef-kok tussenbeide. Hij probeerde hen te kalmeren. Daarop keerde hulpkok zich tegen de chef-kok, waarop die laatste naar een mes greep en de hulpkok in de nek stak", zegt Herwig Moons, advocaat van de beklaagde. De chef-kok werd daarna opgepakt. Sindsdien zit hij in de gevangenis.


De raadkamer besliste gisteren om de aanhouding van de chef-kok te verlengen. Hij wordt verdacht van poging doodslag. Een zwaar verdict, volgens zijn advocaat. Al kan dit ook nog afgezwakt worden naar opzettelijke slagen en verwondingen.

In beroep?

"Mijn cliënt heeft natuurlijk een fout gemaakt, maar hij bedoelde het goed. Hij wou te hulp schieten omdat de bazin bedreigd werd", aldus Moons. "Dat mijn cliënt nu een maand langer moet vastzitten, maakt het niet makkelijker op." Er werd geprobeerd om hem op borg vrij te laten, maar dat werd niet goedgekeurd.


Intussen blijft het Chinees restaurant gesloten. "De zaakvoerster zou het liefst van al haar zaak opnieuw openen. De hulpkok heeft ze intussen ontslagen. Hij is naar Charleroi vertrokken. Mijn cliënt zou nog een kans krijgen om weer aan de slag te gaan in de zaak. Zolang hij in de cel zit, kan het restaurant niet openen", besluit Moons, die mogelijk in beroep gaat tegen de uitspraak van de raadkamer in de hoop zijn cliënt vrij te krijgen.